Over…

Dit is de persoonlijke webpagina van Peter SanchesPeter

Wie ben ik…

Peter Sanches is een ervaren professional op het gebied van communicatie, public relations, public affairs, woordvoering, journalistiek, redactie, uitgeven en social media. Voorts heb ik ervaring op het gebied van projectmanagement en projectbegeleiding.

Waar ben ik mee bezig

Vanaf 2017 ben ik freelance redacteur speciale projecten Cultureel Erfgoed bij LM Publishers. In deze hoedanigheid ben ik betrokken bij projecten van de uitgeverij die plaatsvinden in onder andere Suriname en Indonesië.

Voor het Erasmus Huis van de Nederlandse Ambassade in Jakarta en LM Publishers heb ik als curator een fototentoonstelling samengesteld over 360 jaar architectuur in Indonesië. De tentoonstelling heeft als naam Bouwen in Indonesië en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cor Passchier. De tentoonstelling was vanaf 16 mei t/m medio juni 2017 te bezichtigen in Gedung Tjipta Niagain Jakarta.

Als Coördinator en project- en productiebegeleider/initiatiefnemer ben ik betrokken geweest bij de Anansi 2.0. verhalenbundel. Dit is een opdracht van de Nederlandse Ambassade in Suriname. De verhalen in deze bundel zijn een uitvloeisel van een schrijftraining die in 2016 is gehouden door de Schrijversvakschool Paramaribo en mogelijk gemaakt is door de Nederlandse Ambassade in Suriname. De bedoeling van de training, die door jongeren en volwassenen is gevolgd, is te komen tot nieuwe Anansiverhalen die zich in deze tijd afspelen. Een modernisering en transformatie van Anansi. De verhalen zijn voor publicatie bewerkt/herschreven door Paul Middellijn.

Hiervoor heb ik in de periode juli/september 2016 in opdracht van MDF Training & Consultancy deel uitgemaakt van het evaluatieteam dat in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken een evaluatie heeft verricht van de Twinning II Faciliteit die voor Suriname werd ingesteld.

MDF Training & Consultancy is een eerdere opdrachtgever. Ik heb in november/december 2015 in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken samen met een andere consultant een werkbezoek gebracht aan Suriname om een case studie te schrijven over het Cultuur en Ontwikkelingsfonds van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo. Dit heeft geleid tot de opname van Suriname als maatwerkland in het nieuwe internationaal cultuurbeleid voor de periode 2017 – 2020.

In de periode juni/september 2015 heb ik een volgende tentoonstelling als curator samengesteld voor het Erasmus Huis. Deze tentoonstelling is gemaakt ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en geeft in vogelvlucht een indruk van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. De tentoonstelling met de naam Dushi Tera is van september t/m oktober te zien geweest in Jakarta.

Een eerder gestart project onder de vlag bij KIT Publishers heb ik in december 2014 kunnen voltooien. In opdracht van De Surinaamsche Bank (DSB) heb ik de redactie van een jubileumboek ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de bank op mij genomen. Dit boek met als titel Verbonden, zichtbaar en betrokken is in januari 2015 in Paramaribo feestelijk gepresenteerd.

In 2014 heb ik in opdracht van het Erasmus Huis in Jakarta en de Nederlandse Ambassade in Paramaribo als curator een tentoonstelling over de Javaanse immigratie naar Suriname en de gevolgen hiervan samengesteld. Deze tentoonstelling met de naam Stille Passanten is in twee varianten samengesteld. Een voor Indonesië en een voor Suriname. De tentoonstelling heeft van september t/m november 2014 succesvol gestaan in het Erasmus Huis in Jakarta en is in 2015 ook te zien geweest in Semarang.

De Surinaamse versie van de tentoonstelling Stille Passanten is in de periode juni t/m augustus 2015 te bezichtigen geweest in Sana Budaya het centrum van de Javaanse Gemeenschap in Paramaribo, in het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam en bij de bibliotheek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Hiervoor was ik tot 1 december 2013 verbonden aan KIT Publishers (onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam als P.R. en Marketing Manager. Hier verzorgde ik onder andere pers en publiciteit voor boeken, acquisitie van manuscripten en projectmanagement/begeleiding van boektrajecten. Door de bezuinigingen in de kunst- en cultuursector was het KIT genoodzaakt de activiteiten van de uitgeverij te beëindigen.

Hiernaast ben ik ook bezig met het maken van en adviseren bij boekconcepten en betrokken bij de redactie van manuscripten.

Voor interessante opdrachten kunt u altijd contact met mij opnemen…

Print Friendly, PDF & Email