Maandelijks archief: mei 2014

I love it when a plan comes together…

Ik vind het prettig om in alle rust aan projecten te kunnen werken. Je hebt een basisidee in je hoofd en werkt dit uit, presenteert het aan de klant en gaat aan het werk met het commentaar.

Als een ruwe diamant is het schuren en polijsten voor je het gaat snijden. Het is een voortdurend bijstellen en bijwerken van het basisidee tot alles op zijn plaats valt. Vaak moet je bijstellen omdat expertise of goede data niet aanwezig zijn of de beoogde auteurs geen tijd hebben. Sommigen vinden dat een moeizaam proces. Ik vind dat juist een uitdaging. Hoe krijg je het idee toch met kleine bijstellingen verwezenlijkt.

Belangrijker is het dat iedereen zich aan de deadlines houdt. Get with the program noem ik dat meestal. Gelukkig heb ik de luxe dat alles lekker op schema ligt en ik mij niet met calamiteiten bezig hoef te houden. Hierdoor kan ik mijn drie andere projecten ook oppakken. Hier moet er meer geschaafd en bijgewerkt worden om deze kunnen te realiseren. Prettig dat je ter plekke bent om met iedereen te kunnen overleggen en je meteen conclusies hier aan kunt verbinden. Deze gesprekken met de stakeholders (ook zo’n mooi woord) maakt dat je efficiënt aan het werk kunt.

Voor mij betekent het wel van het weekend weer rapportjes en nog meer e-mails schrijven maar goed…dit is wat je doet. Zo ben ik bijna aan het einde van de eerste week vrij content met how things are going. Gisteravond nog lekker op een terrasje met een vriend onder het genot van lekkere hapjes en heerlijke cocktails gepartnerd over beveiliging en content van twee websites so I’m loving it

Paramaribo!

Ik ben weer enige tijd in Paramaribo. Voor redactionele begeleiding en project management voor een publicatie die in januari moet verschijnen. Daar zal de komende maanden meer over bekend worden.

Het is prettig om ’s morgens in Paramaribo wakker te worden met de bekende geluiden. Vogels die al vanaf vijf uur in de ochtend beginnen met fluiten. Hoewel fluiten kan ik het niet noemen. Het lijkt eerder op gekrijs. Dit laat mij denken aan een studie die enige jaren gelden in Europa werd verricht naar de geluiden van de vogels. 10258735_10202974451540013_2760737148556182543_oWat bleek, dat vogels in Randstedelijke gebieden harden fluiten dan soortgenoten in rustige gebieden. Dat lijkt in Paramaribo ook het geval te zijn…

Van het weekend weer het gebruikelijke ritueel dat zich herhaalt als ik er ben. In de ochtend naar Uniqa om mijn internetverbinding te organiseren. Zonder internet kunnen we toch niet leven. Via de Gravenstraat (ik gebruik nog consequent de oude straatnamen) naar de Sommeldijckstraat om mijn maandabonnement af te sluiten. Dat ging weer snel en professioneel en alle apparaten waren weer verbonden na het verlaten van de winkel.

Op weg naar de Uniqa winkel ook een stukje meegekregen van het spektakel van Ronnie B in het Andre Kamperveen stadion. Grote drommen mensen die zich een weg baanden naar het station voor de ronde van brood en spelen. De verkiezingscampagne 2015 is blijkbaar al begonnen maar ik laat het voorlopig aan mij voorbijgaan.

In de middaguren had ik afgesproken met Carry-Ann en Wim die hier ook voor een periode van drie maanden vertoefden. Carry-Ann is een lieve vriendin die ik eigenlijk veels te weinig zie. Het was een genoeglijke middag en vooravond waar wij over alle mogelijke zaken hebben gehad en gefilosofeerd. Zij trakteerde mij op een exemplaar van haar nieuwe pennenvrucht Osopasi die zij een week eerder succesvol in Paramaribo presenteerde. Ik zal het met veel genoegen lezen.

Ook sprak ik met Wim over een boekvoorstel dat later in het jaar gaat spelen en waar ik erg enthousiast over ben en ik hopelijk ook verder bij betrokken ben. Ik hou in ieder geval de spanning er in want meer ga ik er op dit moment niet verder over vertellen.  Zo kom je in ieder geval de eerste dag wel aangenaam door en kan ik alvast de balans opmaken voor de komende week. De eerste afspraken zijn genoteerd en e-mails verzonden.

Paramaribo I’m BACK…