Paramaribo!

Ik ben weer enige tijd in Paramaribo. Voor redactionele begeleiding en project management voor een publicatie die in januari moet verschijnen. Daar zal de komende maanden meer over bekend worden.

Het is prettig om ’s morgens in Paramaribo wakker te worden met de bekende geluiden. Vogels die al vanaf vijf uur in de ochtend beginnen met fluiten. Hoewel fluiten kan ik het niet noemen. Het lijkt eerder op gekrijs. Dit laat mij denken aan een studie die enige jaren gelden in Europa werd verricht naar de geluiden van de vogels. 10258735_10202974451540013_2760737148556182543_oWat bleek, dat vogels in Randstedelijke gebieden harden fluiten dan soortgenoten in rustige gebieden. Dat lijkt in Paramaribo ook het geval te zijn…

Van het weekend weer het gebruikelijke ritueel dat zich herhaalt als ik er ben. In de ochtend naar Uniqa om mijn internetverbinding te organiseren. Zonder internet kunnen we toch niet leven. Via de Gravenstraat (ik gebruik nog consequent de oude straatnamen) naar de Sommeldijckstraat om mijn maandabonnement af te sluiten. Dat ging weer snel en professioneel en alle apparaten waren weer verbonden na het verlaten van de winkel.

Op weg naar de Uniqa winkel ook een stukje meegekregen van het spektakel van Ronnie B in het Andre Kamperveen stadion. Grote drommen mensen die zich een weg baanden naar het station voor de ronde van brood en spelen. De verkiezingscampagne 2015 is blijkbaar al begonnen maar ik laat het voorlopig aan mij voorbijgaan.

In de middaguren had ik afgesproken met Carry-Ann en Wim die hier ook voor een periode van drie maanden vertoefden. Carry-Ann is een lieve vriendin die ik eigenlijk veels te weinig zie. Het was een genoeglijke middag en vooravond waar wij over alle mogelijke zaken hebben gehad en gefilosofeerd. Zij trakteerde mij op een exemplaar van haar nieuwe pennenvrucht Osopasi die zij een week eerder succesvol in Paramaribo presenteerde. Ik zal het met veel genoegen lezen.

Ook sprak ik met Wim over een boekvoorstel dat later in het jaar gaat spelen en waar ik erg enthousiast over ben en ik hopelijk ook verder bij betrokken ben. Ik hou in ieder geval de spanning er in want meer ga ik er op dit moment niet verder over vertellen.  Zo kom je in ieder geval de eerste dag wel aangenaam door en kan ik alvast de balans opmaken voor de komende week. De eerste afspraken zijn genoteerd en e-mails verzonden.

Paramaribo I’m BACK…

Print Friendly, PDF & Email
Terug naar boven