Goede voornemens en 2017!

Ik heb al vijf jaar geen goede voornemens meer! Het is mijn ervaring dat het iets is voor 31 december en 1 januari. 2 januari krap je al achter de oren en heb je iets van morgen is ook een dag. Vandaar wordt het mañana mañana en voor je denkt is het weer december…

Eigenlijk heb ik twee lijstjes waar ik mee werk:
een to do list; en
een droom en wens lijst.

De to do lijst spreekt al voor zichzelf. Een lijst met zaken die ik wil ondernemen. Er zit niet een concreet tijdpad bij, alleen dat het moet worden ondernomen en dat je er naar toe werkt.

De droom en wens lijst bevat zaken die regelmatig opschuiven naar de to do lijst. Elk mens moet dromen en wensen hebben. Dit maakt het leven waardevol. Waar zouden wij zonder moeten zijn. Als je geen wensen of dromen meer hebt stopt het leven…

Beide lijsten zijn al jaren mijn trouwe compagnons en ik moet zeggen dat ik behoorlijk wat heb kunnen realiseren. Maar met dezelfde vaart waar ik zaken doorstreep komen er weer nieuwe bij.

Dit jaar is het eerste jaar dat ik weer een goed voornemen heb… Het is niet een heel bijzondere moet ik zeggen, maar wel een waar velen van ons niet bij stil staan. Ik hoor velen van jullie nu denken wat zal dit zijn…

Eerst zal ik aangeven waarom weer een goed voornemen. De oorzaak is eigenlijk drieledig. Wie mij kennen weten dat de afgelopen drie jaar niet bepaald over rozen zijn gegaan, maar dat ik mij niet al te veel uit het veld heb laten slaan. De tweede oorzaak is dat er mensen in mijn leven zijn of zijn gekomen die het best wel zwaar hebben (gehad) elk op hun eigen manier.  De derde oorzaak is ziekte. Ook hier vrienden die tegenslagen hebben gehad of er nog mee vechten…

Dit maakt dat je toch over van alles en nog wat gaat nadenken en daarom weer een goed voornemen. Ik zal jullie niet meer in spanning houden. Het goede voornemen voor 2017 is LEVEN!!! Omdat het leven al tekort is en je nooit weet hoe lang je op deze aardkloot zit.

Ik wens jullie daarom Leven en Liefde toe voor 2017…

XXX,
Peter

Print Friendly, PDF & Email
Terug naar boven