André Loor schrijft over keerpunt Surinaamse geschiedenis

cae04a287fc9e72b0aa74c14fcada965.jpg

Het boekwerk ‘André Loor vertelt… , Suriname 1850 – 1950’ komt binnenkort op de markt. De historicus dr. André Loor gaat in deze Vaco-uitgave uitgebreid in op het leven in Suriname in de jaren 1850-1950. Met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen, vormt deze periode een keerpunt in de geschiedenis van Suriname. Het boek heeft meer dan 400 illustraties. KIT Publishers heeft medewerking aan deze publicatie verleend door meer dan 100 afbeeldingen uit de collectie van het Tropenmuseum ter beschikking te stellen.
In deze periode is de slavernij afgeschaft, kwamen de vele immigranten uit verschillende delen van de wereld naar Suriname en werd de leerplicht ingevoerd. Het dagelijks leven werd gemakkelijker door het gebruik van gas en elektriciteit. “Het straatbeeld veranderde door de komst van fietsen en auto’s en het verdwijnen van paard en wagen. Er verschenen verschillende kranten en meer mensen leerden lezen. Ook kwam de eerste radio-omroep tot stand en de winning van goud en bauxiet ontwikkelde zich door industriële productie”, schrijft de uitgever over deze periode.
Loor is in Suriname vooral bekend door de vele televisieprogramma’s die hij heeft verzorgd. Hij heeft meegewerkt aan meerdere geschiedkundige uitgaven en heeft talloze blijken van waardering ontvangen waaronder Officier in de Orde van Oranje Nassau en Grootofficier in de Orde van de Palm. Te Paramaribo is in 2012 een bronzen kopstuk van hem onthuld.
Origineel bericht uit Starnieuws.com aangevuld met info over KIT Publishers.
Print Friendly, PDF & Email
Terug naar boven